ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ 
ПОДІЛЬСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО АГРАРНО-ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ (ЗНП ПДАТУ)
Zbìrnik naukovih pracʹ Podìlʹsʹkogo deržavnogo agrarno-tehnìčnogo unìversitetu
PODILLIAN STATE AGRARIAN AND ENGINEERING UNIVERSITY COLLECTION

Меню сайту
Категорії розділу
2015"23 Agric [5] 2015"23. Econ [0] 2015"23 Technol [0]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 64
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті » 2015. » 2015"23 Agric

Управління пивоварною якістю зерна озимого ячменю технологічними факторами
УДК 633.16«324»: 004.12: 631.81: 631.531.048
О.С. Гораш
, доктор с.-г. наук, професор,
Р.І. Климишена, кандидат с.-г. наук, асистент
Подільського державного аграрно-технічного університету (далі – ПДАТУ)
Управління пивоварною якістю зерна озимого ячменю технологічними факторами

Наведено результати досліджень з вивчення впливу норм внесених мінеральних добрив та норм висіву насіння на пивоварну якість зерна озимого ячменю сорту Вінтмальт в умовах південної частини Лісостепу західного. Результати досліджень показують, що найвищі показники якості встановлені при нормі внесення мінеральних добрив N30P30K30 та нормах висіву 300 і 350 нас./м2.

Ключові слова: озимий пивоварний ячмінь, норми мінеральних добрив, норми висіву насіння, екстрактивність.
Список використаних джерел
1. Гораш О.С. Управління продуційним процесом пивоварного ячменю: Монографія / О.С. Гораш. – Кам’янець-Подільський: ПП «Медобори-2006», 2014. – C. 66-67.
2. Гораш О.С. Ячмінь озимий пивоварний: Монографія / О.С. Гораш, Р.І. Климишена. – Кам’янець-Подільський: ПП «Медобори-2006», 2014. – C. 216.
3. Доспехов Б.А. Методика полевого опыта / Б.А. Доспехов. – М.: Агропромиздат, 1985. – 351 с.
4. Ермантраут Е.Р. Статистичний аналіз агрономічних дослідних даних в пакеті Statistica 6.0 / Е.Р. Ермантраут, О.І. Присяжнюк, І.Л. Шевченко. – К. : Українська академія аграрних наук, 2007. – 55 с.
5. Psota V. Malting quality index / V. Psota, K. Kosar // Kvasny prum. 48. – 2002. – № 6. – P. 142-148.
References

1. Gorash O.S. Upravlіnnja producіjnim procesom pivovarnogo jachmenju: Monografіja / O.S. Gorash. – Kam’janec'-Podіl's'kij: PP «Medobori-2006», 2014. – C. 66-67.
2. Gorash O.S. Jachmіn' ozimij pivovarnij: Monografіja / O.S. Gorash, R.І. Klimishena. – Kam’janec'-Podіl's'kij: PP «Medobori-2006», 2014. – C. 216.
3. Dospehov B.A. Metodika polevogo opyta / B.A. Dospehov. – M.: Agropromizdat, 1985. – 351 s.
4. Ermantraut E.R. Statistichnij analіz agronomіchnih doslіdnih danih v paketі Statistica 6.0 / E.R. Ermantraut, O.І. Prisjazhnjuk, І.L. Shevchenko. – K. : Ukraїns'ka akademіja agrarnih nauk, 2007. – 55 s.
5. Psota V. Malting quality index / V. Psota, K. Kosar // Kvasny prum. 48. – 2002. – № 6. – P. 142-148.

Аннотация. Показаны результаты исследований биохимического качества зерна озимого ячменя пивоваренного назначения от влияния технологических факторов. Установлено зависимость экстрактивности ячменя сорта Винтмальт от внесения минеральных удобрений и норм высева семян.
Ключевые слова: озимый ячмень, экстрактивность, минеральные удобрения, нормы высева семян.


Джерело: http://znppdatu.at.ua/zb23Agric/4.pdf
Категорія: 2015"23 Agric | Додав: zbirnyk (08.01.2016)
Переглядів: 636 | Теги: екстрактивність., норми мінеральних добрив, озимий пивоварний ячмінь, норми висіву насіння | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites